As. Oy Helsingin Haapaperhonen on ensimmäisiä Honkasuolle nousevia asuintaloja. Talot ovat passiivitaloja ja niiden lämmitysenergiantarve on erittäin pieni. Haapaperhosen  talot rakennetaan rinteeseen, Haapaperhosenpolun varteen. Rivi- ja luhtitalojen kaartuva  julkisivu on jäsennetty kirjahyllymäisesti lohkoihin, joiden katot suojaavat puu-ulkoverhousta ja sisäänkäyntejä sekä ulko-oleskelutiloja sateelta. Jokaisella asunnolla on oma julkisivuvärinsä. Suunnittelun tavoitteena on katujulkisivun vaihtelevuus ja monikäyttöiset katetut ulkotilat sekä kadun että pihan puolella. Asuntopihat ja oleskelutilat suuntautuvat pääosin lounaaseen.

Autopaikat 11 kpl, sijaitsevat talojen välissä, autokatoksessa, ja paikat varustetaan lämmityspistokkein.

As. Oy Helsingin Haapaperhonen luo uudet puitteet modernille ja ympäristöystävälliselle kaupunkiasumiselle. Suunnittelijat laativat rakennusten toteutusta varten  hiilidioksidipäästöjen vähennysstrategian, jolla leikataan päästöjä
• suosimalla vähäpäästöisiä rakennusmateriaaleja
• rakennusten energiatehokkuudella
• käyttämällä kaukolämpöä
• antamalla asukkaille tietoa energiankulutuksesta mittaroinnin avulla.

Asunnot varustetaan huoneistokohtaisella tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmällä,
jossa on tehokas lämmön talteenotto. Tilojen ja käyttöveden lämmitysmuoto on
nykyaikainen kevytkaukolämpö. Kevytkaukolämmöllä tarkoitetaan sitä, että passiivitalo voi pienen lämmitystarpeensa vuoksi hyödyntää myös kaukolämpöverkon
matalalämpöistä paluuvettä. Rakennuksen katolle on suunniteltu tilavaraus aurinkosähköjärjestelmälle. A-talon asunnoissa on varaus takalle ja savuhormille.
Talo A:ssa ovat suuremmat, kaksikerroksiset huoneistot. Niitä on yhteensä 7 kpl. Pienemmät huoneistot ovat talo B:ssä, neljä alakerrassa ja neljä  yläkerrassa. Yhteensä huoneistoja on 15 kpl.

Lisätietoja >>

Kiinteistömaailma Helsinki Oulunkylä
Siltavoudintie 4, 00640 Helsinki
Puh 040 715 7150
markku.kilpelainen(at)kiinteistomaailma.fi

AS OY HELSINGIN HAAPERHONEN