Honkasuo – Kuninkaankolmio

Honkasuo on osa Kaarelan kaupunginosaa. Se on myös osa aluetta, jossa Helsinki, Espoo  ja Vantaa kohtaavat. Tätä aluetta kutsutaan Kuninkaankolmioksi. Kustaa III, Ruotsin  kuningas, kulki alueen poikki 1600 luvulla ja istutti perimätiedon mukaan Honkasuon  naapurialueelle – nykyiseen Kuninkaantammeen – tammen, joka kasvaa siellä edelleen, nyt toki rauhoitettuna.

UUTTA HELSINKIÄ

Uusi Honkasuo on yksi Helsingin tulevista ekotehokkaista asuinalueista. Sijainti Helsingin  ja Vantaan rajalla on mitä mainioin. Kahta puolta kulkevat pääväylät Vihdintie  ja Hämeenlinnanväylä tarjoavat sujuvan ja nopean yhteyden niin etelään kuin pohjoiseen. Kehä I etelässä ja Kehä III pohjoisessa ovat sujuvat väylät itä- länsisuunnassa tapahtuvalle liikenteelle. Honkasuolta on erinomaiset yhteydet busseilla ja junalla kaikkialle pääkaupunkiseudulle. Junalla keskustaan n. 17 min. ja uudelta kehäradalta lentokentälle  n. 16 min. Poikittaiseen liikenteeseen tarkoitettu linja 560 aloitti liikenteen elokuussa 2015  ja sen päätepysäkki on Honkasuolla. Kehä II:n tuleva linjaus on suunniteltu  kulkemaan kalliotunnelissa Honkasuon eteläpuolella. Alueen katuverkko on suunniteltu siten, että läpiajo alueen läpi tulee olemaan vähäistä. Alueella suositaan piha- ja  kävelykatuja.

MONIPUOLISET PALVELUT

Palveluissa Honkasuon asukkat voivat nojata sekä pohjoispuolella sijaitsevan Vantaan  Myyrmäen että Konalan kauppakeskus Ristikon ja Malminkartanon palveluihin. Niistä löytyvät erinomaiset kaupalliset palvelut sekä monipuoliset julkiset, kulttuuri- ja  urheilupalvelut. Pihkapuiston leikkipuisto on lähietäisyydellä Honkasuo kohoaa kovaa  vauhtia. Sen suunnittelu- ja rakentamisperiaatteet ovat paljolti samat kuin viereisen Kuninkaantammen kaupunginosan. Ekotehokas 1600 asukkaan kaupunkikylä rakentuu  puiston ympärille kiertyvistä pientaloista.

Noin vuoteen 2020 mennessä Honkasuolla on
• 1600 asukasta
• päiväkoti ja puisto viljelypalstoineen

AS OY HELSINGIN HAAPERHONEN